Bienvenue dans
l'espace recrutement

Sales Account Manager H/F - C00198

Intitulé du poste

Sales Account Manager H/F

Entreprise

Met meer dan 4000 medewerkers in Europa, de Verenigde Staten en China, en een omzet van meer dan € 600 miljoen  is de Autajon Groep één van de marktleiders in de verpakkings- en etikettenindustrie. Autajon Labels Belgium in Wommelgem, onderdeel van de Groep Autajon, stelt 145 mensen te werk en is gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardige zelfklevende etiketten voor verschillende sectoren, zoals de farmacie, cosmetica, petrochemie, wijn en sterkedrank, suikerwaren en de auto-industrie. In het kader van hun verdere expansie, zijn wij op zoek naar een (m/v)

Mission

Word jij onze nieuwe gedreven commerciële professional met ervaring in B2B-sales?


JOUW FUNCTIE
o Je bent verantwoordelijk voor zowel het beheer van bestaande klanten, waaronder zowel key accounts,  als de acquisitie van nieuwe klanten uit de confiserie- en cosmeticasector met specifieke noden op het gebied van etiketten.
o Samen met de Sales Manager België vertaal je de verkoopstrategie naar een stappenplan met concrete acties, met het oog op het efficiënt en succesvol behalen van resultaten.  Door dit continue te monitoren en bij te sturen, bewaak je de rendabiliteit van je portefeuille.
o Als adviseur voor je klanten, tracht je een oplossing op maat uit te werken.
o Je onderhandelt zowel met de aankoop- en marketingafdeling van internationale bedrijven als met bedrijfsleiders van KMO's. Tevens overleg je zeker ook met R&D-ingenieurs en -medewerkers uit de productie om de producten optimaal af te stemmen op de noden, wensen en mogelijkheden van klanten.
o Eens de opdracht binnen, volg je als een goede projectmanager, in samenwerking met je interne collega's, nieuwe projecten nauwlettend op en waak je erover dat de afgeleverde kwaliteit is volgens de normen die de klant vooropstelt. 

Profil

JOUW PROFIEL
o Je hebt een hogere opleiding genoten (Bachelor/Master) of hebt een gelijkwaardige ervaring opgebouwd.
o Je hebt minimum 2 jaar werkervaring in een technisch-commerciële functie in een B2B-omgeving. Je bent vlot weg met complexere (technische) producten en verkoopprocessen.
o Je hebt oog voor de noden van de klant en wint hun vertrouwen door het voorstellen van een oplossing in plaats van een product. Je haalt je voldoening uit maatwerk.
o Je houdt zowel van accountmanagement en het opvolgen van bestaande klanten, alsook het prospecteren bij nieuwe potentiële opdrachtgevers in een 50/50 verhouding.
o Je bent gedreven, resultaatgericht en op zoek naar een commerciële uitdaging in België binnen een internationale groep.
o Je bent vlot tweetalig Nederlands/Frans, maar kennis van het Engels en in mindere mate Duits, is een groot pluspunt.

AANBOD
o Een boeiende job met afwisseling, ruimte voor persoonlijke initiatieven en doorgroeimogelijkheden.
o De kans om je schouders mee onder een organisatie in volle ontwikkeling te zetten en mee te werken aan hun groeiverhaal.
o Correct salarispakket, aangevuld met extra-legale voordelen.

Pays

Belgique

Site

BE- Wommelgem

Type de contrat

CDI

Powered by :Eolia Consulting & Software / Solire